Köpa hund från Kennel Labvalley

Bossa med ”valparna” Nisse, Lycka och Alice

Valparna växer upp i hemmamiljö. Den första tiden är det lugn och ro med mamma i valplådan. När valparna blir lite större så får de umgås med de andra hundarna och katterna. Jag lägger stor vikt vid socialisering och hantering för att ge förutsättningarna till trygga individer som uppskattar att samarbeta.

Jag har fört in en signal från visselpipa vid matning så att valparna förknippar ljudet med något positivt. Om du vill så kan du enkelt fortsätta den träningen när ni kommer hem.

Jag säljer bara valpar till aktiva hem! Hunden ska leva tillsammans med familjen och inte stå i en hundgård hela dagarna. Du behöver inte vilja tävla men hunden ska få följa med på olika aktiviteter som du gör. Labradoren behöver förutom daglig motion även att få aktivera sig mentalt. Kanske med spår eller annat nosarbete.

När hundarna är runt 1 år är det dags för armbågs- och höftröntgen (ED, HD). Detta är viktigt att du gör både för din och min skull. Du vill ha en frisk hund och framtida valpköpare vill ha en frisk hund. Röntgen blir en utvärdering av mitt avelsarbete. Jag kommer att boka röntgen gemensamt för kullen för att underlätta. Det är en chans att träffa de andra kullsyskonen och många väljer att vaccinera vid samma tillfälle. Om det är möjligt så blir du även erbjuden en friskvårdskontroll för hunden av en fysioterapeut vid samma tillfälle. Brukar vara väldigt uppskattat!

Jag vill att du håller din hund liv- och veterinärförsäkrad under minst 3 år vilket är den tid som dolda fel-försäkringen gäller. Naturligtvis rekommenderar jag att du har hunden försäkrad under hela hundens livstid.

När du köper valp från mig så får valpen med sig vid leverans:

  • SKK:s Köpeavtal för hund med registreringsbevis (stamtavla). Detta visar att det är en renrasig labrador retriever och du kan följa familjeträdet långt tillbaka om du vill.
  • Veterinärintyg från valpbesiktningen. Intyget får inte vara äldre än 7 dagar.
  • Valpen är ID-märkt (chip), avmaskad och vaccinerad.
  • Dolda fel försäkrad hos Svedea i 3 år.
  • Litet valppaket med present.
  • En mapp med goda råd, matsedel och information att komma ihåg. Har du frågor och funderingar så tveka inte att kontakta mig. I köpet ingår livslång support och jag blir glad om du vill hålla mig informerad om hur hunden mår!

Om du är intresserad av en valp från Kennel Labvalley så vill jag att du kontaktar mig och berättar hur du tänker dig ditt liv med din hund.

Jag har ingen kölista utan det är viktigt för mig att varje valp hamnar hos rätt ägare.